Balans

Het gaat om balans tussen lichaam, geest en ziel

 

In de oude geneeswijzen van de Grieken, China, Japan, het oude India en nog andere oude culturen werd de Ziel centraal gesteld.

Een ziekte werd door hen niet gezien als een defect van het Lichaam maar meer als een uit balans zijn van de verbinding tussen de persoon en de Ziel. Zij zagen ziekte als een roep van de Ziel om via het lichaam de verbinding te herstellen.

Als we op deze manier naar een klacht kijken kan het een aanleiding zijn voor een afstemmen naar binnen, een ingang naar Zelf bewustwording.

Een klacht kan dan de aanzet zijn naar een nieuwe manier van leven die waarschijnlijk beter bij je oorspronkelijke Zelf past.

Naast meer energie zal het je meer vreugde, hartsplezier en voldoening opleveren.

In deze tijd noemen we deze gedachtenis natuurgeneeskunde, een holistische geneeswijze die zich richt op het in balans brengen van lichaam, geest en ziel.

In veel gevallen overheerst/ beheerst de geest, het denken, onze levenswijze.

De behandeling is dan ook geheel gebaseerd op dit principe van eenheid, het in balans brengen van lichaam, geest en ziel.

In de westerse geneeswijze is de aandacht iets meer verzakelijkt en wordt vooral gekeken naar de aanpak van de ziekte of de klacht.

In de medicijnen studie in Nederland word niet gesproken over de Ziel.

De Ziel is ons innerlijke Zelf, voelbaar als we in rust zijn, dankbaar zijn en een gevoel van ruimte binnen in ons ervaren.

Als we van ons gevoel afgesloten zijn kunnen we beslissingen nemen die niet altijd gezond zijn voor ons hele systeem. Dit kunnen we heel lang vol houden.

Het lichaam heeft een fantastisch aanpassingssysteem wat heel lang meebeweegt totdat een laatste “druppel” het hele systeem plat gooit en aandacht eist.