Klachten

Slapeloosheid

 

 

Slapeloosheid ontstaat meestal door een opeenstapeling van  factoren.

Ook kunnen stresserende omstandigheden of dranken waar cafeïne of alcohol in zitten of/en bepaalde geneesmiddelen een rol spelen. Hier kan ik als therapeut mee kijken welke factoren het slaappatroon beïnvloeden om zo stap voor stap een juiste balans hierin te vinden.

Onrustige hartklachten

 

 

Stress, gejaagdheid, onrust en spanningen hebben direct invloed op het hartritme.

Hoge bloeddruk, pijn op de borst (waar medisch geen verklaring voor kan worden gevonden) en hartkloppingen zijn bekende uitingsvormen van een verstoorde balans in het hartritme en ademritme.

Stress, burn-out

chronische vermoeidheid

 

In deze tijd wordt er continu een beroep gedaan op de actieve modus, zowel fysiek als geestelijk en is het belangrijk zelf heel bewust “actie” te ondernemen om het lichaam weer tot rust en in ontspanning te brengen. Dan pas kan het lichaam weer tot herstel komen.

Balans is iets natuurlijks waarnaar het lichaam vanuit nature altijd op zoek is.

Dit noemen we het  zelf genezend vermogen van het lichaam.

Vermoeidheid

Chronische vermoeidheid

 

Een van de onderliggende factoren is altijd een verstoord ademritme.

 

 

 

Bij vermoeidheid kunnen veel factoren een rol spelen.

Belangrijk is om in de gaten te krijgen wat nu precies het energielevel ondermijnt. Er zijn ook onzichtbare factoren die de nodige energie verbruiken. Hierondernoem ik er een paar:

Te snel ademen in rust, iets wat vaak onbewust gebeurt is een grote energie verbruiker. Als je meer dan 12 keer per minuut ademt terwijl je rustig op de bank zit of ligt te slapen dan adem je ongemerkt te snel en staat het lichaam altijd in een "actieve stand".

Soms is het een combinatie van voedingmiddelen, die moeilijk te verwerken zijn voor het lichaam.

Ook emoties die niet volledig verwerkt zijn kunnen zowel geestelijk als lichamelijk het lichaam volledig uitputten. Sommige zijn zelfs van tientallen jaren terug en die je soms allang vergeten bent.

Dan zijn er nog onzichtbare prikkels en trillingen vanuit de aardbodem, maar ook overal om je heen, denk aan wifi, zendmasten, hoogspanningsmasten, dect telefoons, elektronica in huis, zoals waterbedden o.a. en nog veel meer.

 

Rugpijn

 

 

Pijn is altijd gestagneerde energie, ofwel iets stroomt er niet goed door in het lichaam.

Dit kan verschillende oorzaken hebben.

De lichaamshouding en de lichaamsbelasting kunnen hierin een rol spelen maar er kunnen ook andere factoren een rol spelen. Hier gaat het om een zorgvuldig uittesten wat er op een diepere laag in het lichaam uit balans is.

Hoofdpijn

 

 

Het is een stagnering van de energie doorstroming, ook hier kunnen meerdere factoren meespelen.

We kunnen o.a. denken aan een bepaalde  voedingsstof waar het lichaam slecht op reageert of medicijngebruik, een vitaminegebrek, mineralen tekort, alcohol of cafeïne gebruik. Of heel simpel men heeft te weinig water gedronken waardoor uitdroging ontstaat en afvalstoffen niet goed uitgescheiden kunnen worden.

 

Bewustwording is een belangrijke schakel bij het vinden van innerlijke balans, rust en gezondheid.

Klachten door allerlei soorten straling.

 

 

 

 

Dan zijn er ook nog een aantal klachten die kunnen ontstaan door ONZICHTBARE geopathische belasting: straling vanuit de aardbodem en straling door wifi, internet, satelliet verbindingen, hoogspanningsmasten, zendmasten, mobiele telefoons ed.

Bij blootstelling aan straling is het juist de lichaamseigen trilling die telkens opnieuw  naar balans moet zoeken wat het meest belastend en vermoeiend  is voor het lichaam.

Belasting door metalen, amalgaan vullingen, implantaten e.d. Alles wat voor het lichaam onnatuurlijk is geeft een bepaalde wrijving wat kan veranderen in een ontsteking omdat het lichaam het kwijt wil om de balans te herstellen.

 

Het lichaam is van nature altijd op zoek naar balans en harmonie.

Als therapeut stem ik af via de polsdiagnose en met de pendel en kan zo op een diepere laag de verstoring opsporen. We bespreken dit samen en dan maak ik een speciaal afgestemd behandelplan.