DSC09811 klein bestand

Kleurenpunctuur

Is een fantastische therapie die op een diepere laag een beweging op gang brengt en zo een helende reflex creëert.

Tijdens de behandeling werk ik meestal via de reflex zones op het schedel, de oren en het gezicht, de voeten en de handen.

Vooral de kleurenpunctuur samen met infra rood straling en kleine kristallen is effectief als pijnbestrijding.

'Licht is leven. Dit is geen geloofssysteem maar iets dat door de wetenschap wordt bevestigd. In het bijzonder speelt licht een rol in de communicatie tussen de cellen in het lichaam, en ziekte treedt op wanneer de cellen niet langer dezelfde taal kunnen spreken. Licht geven aan het lichaam heeft een resonantie-effect, zodat cellen weer dezelfde taal kunnen spreken en zo het natuurlijke genezingsproces van het lichaam ondersteunen'. Peter Mandel.

De grondlegger van de kleurenpunctuur is peter Mandel.

Acupuncturist en homeopaat Peter Mandel houdt zich intensief bezig met onderzoek naar nieuwe natuurgeneeskundige behandelmethodes. Tijdens zijn reizen naar Oost-Azië maakte hij kennis met verschillende oosterse, helende methodes en ontdekte hij nieuwe filosofische invalshoeken. Hij volgde acupunctuuropleidingen in zowel Hong Kong als India.

Stap-voor-stap ontwikkelde hij een krachtig en zeer praktisch systeem van natuurgeneeskundige behandelingen waarin hij die traditionele kennis en succesvolle helende methodes combineerde met moderne wetenschappelijke inzichten en technische mogelijkheden.

Zijn licht- en kleurentherapie 'kleurenpunctuur' is bekend geworden via talloze lezingen en seminars in binnen- en buitenland, en vele boeken, tijdschriften, radio- en tv-optredens.

Inmiddels passen vele artsen, acupuncturisten, homeopaten, chiropractors, natuurgeneeskundigen en fysiotherapeuten zijn methodes met succes toe, vaak ook als aanvulling op de reguliere behandeling.

Peter Mandel werkt nauw samen met klinieken en heeft zo effectieve pijntherapieën kunnen ontwikkelen. Deze samenwerking vormt een belangrijke stap naar een zinvolle complementaire samenwerking tussen de natuurgeneesmethodes en de allopathische geneeskunde.