Alles draait om evenwicht.

Voeding

Laat voeding uw geneesmiddel zijn is een uitspraak van Hippocrates, de "vader van de geneeskunde" die circa 2500 geleden leefde in Griekenland.

Daarentegen is voeding die door het lichaam niet goed verwerkt, afgebroken en afgevoerd kan worden een van de grootste onderliggende oorzaken van ziekten. Hierdoor blijven belastende stoffen in het lichaam zwerven die in toxines veranderen en het lichaam ontregelen. Ziektes die hieruit voortkomen zijn onder andere: lever- en galblaasklachten, maag- en darmklachten, hart- en vaatziekten, reuma, artrose en jicht, nier- en blaasklachten, huidziekten, M.S, suikerziekte, prostaatproblemen, obesitas, hoofdpijn en migraine.

We noemen voeding die moeilijk verteerbaar is ook wel lichaamsvreemde voeding. Dit zijn de de zogenaamde "bewerkte voedingsproducten". Een gemakkelijke regel is, producten waar meer dan 5 ingrediënten in zitten zijn meestal extra bewerkt om het product langer houdbaar te maken, lekkerder te laten smaken of om het er mooier uit te laten zien.

Je kunt je afvragen hoeveel energie je van deze voeding krijgt. Als het je al geen energie oplevert besef dan ook hoeveel energie het kost om deze voedingsstoffen volledig af te breken en af te voeren uit het lichaam.

Zonder dat je het weet kan er ook een  intolerantie zijn voor een bepaald voedingsmiddel wat intern tot allerlei klachten kan leiden. Ook dit is een belangrijke oorzaak van ziekte omdat het in het lichaam leidt tot stille ontstekingen.

Met de Quantum Resonance Magnetic Analyzer test ik op vervuiling/ overbelasting, voedingsintoleranties en eventuele vitamine en mineralen tekorten.

 

Hieronder volgen een aantal klachten die veroorzaakt kunnen worden door een voedingsintolerantie:

Allergie
Hooikoorts, rhinitis (neus- en slijmvliesontsteking), astma, astmatische bronchitis, allergisch eczeem

Bewegingsapparaat
Artrose (bijv. knie, heup, wervelkolom), reumatische klachten van gewrichten en spieren

Luchtwegen
Rhinitis, sinisitis, chronische bronchitis, herhaalde ontstekingen, lage weerstand

Maag en darm stoornissen
Ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, onbegrepen buikpijn, spastische colon, maagklachten, galklachten

Huidproblemen
Acne, eczeem, folliculitis (ontsteking van haarwortel), hydradenitis (chronische huidziekte)

Mentale klachten
Sommige depressies, gedragsstoornissen, concentratiestoornissen, stemmingswisselingen, hypoglycaemie, moeheid, hoofdpijn

Urogenitale organen
Herhaalde urinewegontstekingen, nier- en blaasstenen, prostaatvergroting

Ook bij kinderen kunnen we opletten bij:

Herhaalde middenoorontstekingen, lage weerstand, huilbaby’s, darmkrampen, buikpijn, groeistoornissen, gedragsstoornissen, leerstoornissen.