PRANA-OM
natuurgeneeskunde

Corina van Dommelen zorgprofessional, E.E.N.® Therapeut

 

 

Opgeleid in:

  • Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde, E.E.N.® Therapie
  • Kleurenpunctuur
  • Schüssler celzout therapie
  • Hartcoherentie training
  • Kruidengeneeskunde en voedingsleer
  • Bloesemtherapie: Nederlandse bloesem remedie
  • De eerste 1000 dagen van je leven
  • Yoga- en adem therapie
  • Meditatie en mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh
  • Van Dixhoorn ontspanningstherapie

Wie ben ik?

Corina van Dommelen, geboren in Eindhoven. Vanaf mijn 15de  levensjaar beoefen ik dagelijks yoga en ademoefeningen en nog steeds geeft mij dat een fijn gevoel om zo de dag op te starten.

Vanaf 1998 ben ik mij hierin professioneel gaan scholen eerst in meditatie en coaching en vanaf 2001 ben ik gestart met de Hatha en Raja yogadocentenopleiding en daarna de meditatieopleiding bij de Blikopener in Tilburg . Later heb ik de Meridiaanyoga docentenopleiding gevolgd bij Amitabha in Deventer. Vanaf 2003 geef ik wekelijks yogalessen.

Door mijn interesse in de mens, de geest en het lichaam, het ontstaan van klachten en ziektes ben ik mij verder blijven ontwikkelen. Vooral ook om mijzelf te leren begrijpen en om mijzelf fit te houden. De opleiding voor kruidengeneeskunde was een mooie start, daarna heb ik de 4 jarige HBO opleiding in Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde als therapeut gevolgd en succesvol afgerond.

Hierdoor worden mijn individuele therapie behandelingen erkend en gedeeltelijk vergoed door de aanvullende basisverzekering.

Hierna is de Esogetische kleurenpunctuur, acupunctuur met licht en kleur, op mijn pad gekomen. Deze therapie geeft mij inzicht in de oorzaak van de klachten. Met deze kennis en specifieke behandelingen wordt een proces van heling of regeneratie op gang gebracht.

Naast mijn yogaoefeningen in de ochtend behandel ik mijzelf ook elke dag met de kleurenpunctuur. Hiermee heb ik echt een heel oud stuk tot heling kunnen brengen. Soms hebben we al heel lang klachten of angsten zonder dat we weten waar die nu eigenlijk vandaan komen.

Zo heb ik zelf heel mijn leven nekklachten gehad die terug te leiden waren naar het geboorteproces waar ik met een tangverlossing ter wereld ben gekomen. Er is nu zoveel kennis over de impact van de prenatale tijd, de geboorte en vooral de eerste 2 levensjaren op de rest van ons leven dat het de moeite waard is om dit eens te onderzoeken. Het zijn de eerste 1000  dagen uit je leven. Kijk voor meer informatie naar interviews met Anna Verwaal.

Vanuit de Kleurenpunctuur hebben we hiervoor een speciaal behandelprogramma. We brengen rust in het systeem en halen de impact van de gevolgen weg.

Registratie

Als integraal zorgtherapeut ingeschreven bij RBZC, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg.

Als lid van de VBAG, Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze ben ik verplicht mij als integraal therapeut te blijven ontwikkelen, hiervoor worden elk jaar de Medische en Psychosociale Basiskennis geschoold volgens de meest recente ontwikkelingen. Vakgerichte studie en afstemming met collega's en supervisors zijn noodzakelijk om de kwaliteit te kunnen blijven waarborgen.

Als integraal zorgtherapeut ingeschreven bij RBZC, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg. Onderhevig aan de TCZ, Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg.

Als yogadocent lid van, VYN Vereniging Yogadocenten Nederland, aangesloten bij de Europese Yoga Unie.