Ondersteuning naar innerlijke balans

Om de behandeling te ondersteunen werk ik met de Schüssler celzouten, de  Nederlandse bloesemremedies en de E.E.N energetica. De bloesemremedies en de E.E.N energetica werken als een soort katalysator en zij beïnvloeden de lichaamseigen trilling zodat de innerlijke balans hersteld kan worden.

Het zijn druppeltjes die in een doseerflesje met water gedaan worden die men meerdere keren per dag inneemt. Ze geven inzicht, zodat je beter gaat luisteren naar je innerlijke natuur.

Tijdens de behandeling test ik voor iedere cliënt de beste combinatie. Een doseerflesje zit in de prijs van het consult inbegrepen.

 

De Schüssler celzouten zijn van grote waarde om het lichaam sterk en krachtig te maken. Hieronder wat uitleg over deze aanvullende mineralen.

Een van de mensen die zich in de negentiende eeuw intensief bezighield met mineralen in het menselijk lichaam was dr. Wilhelm Heinrich Schüssler. Zijn onderzoek heeft geleid tot de ontwikkeling van een eigen geneeswijze, die werkt met de mineraalzouten (celzouten) zoals die in het lichaam aanwezig zijn.

Dr. Schüssler was een homeopathische arts. Hij zocht naar een eenvoudige geneeswijze en ging daartoe storingen, die wij ziektes noemen, grondig onderzoeken. Hij ontdekte dat de meeste ziektes op een tekort aan mineraalzouten terug te voeren zijn. En wel op een heel specifiek tekort: een tekort binnen in de cel. Schüssler kwam tot het inzicht dat de gezondheid van de cel en daarmee de gezondheid van het lichaam ontstaat door het aanvullen van deze tekorten. Hij ging zelfs verder: "Om schade te voorkomen en om de celzouten direct opneembaar voor de cellen te maken, moeten ze gepotentieërd (verdund) worden".

De celzouten volgens dr. Schüssler bevatten zodanig verdunde (verwreven) mineraalzouten dat ze direct door de cel opgenomen kunnen worden.

In het verdunnen ligt ook de werking van de Schüssler mineralen besloten. Hierdoor kunnen ze direct worden opgenomen in de cel en hoeven ze niet door het proces van de stofwisseling. De aanvulling van de tekorten is het belangrijkste werkingsprincipe. De mineraalzout moleculen kunnen, omdat ze in de melksuiker als afzonderlijke moleculen beschikbaar zijn, direct door het lichaam opgenomen en gebruikt worden.

Tijdens het consult kan ik testen op eventuele tekorten en een advies geven over welke celzouten voor jou belangrijk zijn. Deze koop je zelf. Meer info kun je hierover vinden bij  https://www.bloesemremedies.com/celzouten-volgens-dr-schussler

 

 

 

 

 

Elke mens is uniek en dat vraagt om een zorgvuldig afgestemde behandeling.